Tady najdete recepty na kuřecí dobrůtky. Pravo nahoře jsou další sekce. Recepty budu postupně přidávat, takže se můžete těšit na stále nové recepty. Recepty jsou vyzkoušené buď přímo mnou a nebo mými kamarádkami, kamarády, známými či kolegy. Takže přeji dobrou chuť...
Ingredience: 40 dkg kuřecího masa na kostičky, smíchat s jedním vejcem a 1 lžičkou solamylu, osolit a promíchat. Postup přípravy: Vložit do rozpáleného oleje a osmažit do zlaté barvy. Pak přidáme 5 dkg loupaných arašidů, chilli papričky na malé kousky, zalijeme zálivem ze 2 lžic sojové omáčky, 1 lžíce červeného vína, špetky cukru, soli a glukasolu. Ještě krátce pomícháme. Kuře žiguli Ingredience: 1 kuře, 200g nivy, 2 lžičky drceného rozmarýnu (nebo čerstvý), lžíce křenu nebo krenexu, asi 4 lžíce bílého vína, 1/8 (120g) másla, hlávkový salát na ozdobu. Postup přípravy: Kuře rozpůlíme a obalíme ve strouhané nivě. Pokud sýr opadává, tak kuře položíme do pekáče a nivu na něj nasypeme. Pak přidáme rozmarýn a poklademe plátky másla. Lehce podlijeme a v rozehřáté troubě upečeme. Když je kuře hotové vmícháme do šťávy křen a bílé víno a necháme ještě přejít varem. Kuře nesolíme protože dost slanosti získá od nivy. Jednotlivé porce položíme na salátové listy a podáváme s hranolky nebo vařenými bramborami. Kuře Karkulka Ingredience:Kuře, hladká mouka, mletá sladká paprika, olej, sůl. Postup přípravy: Kuře rozporcujeme na docela malé kousky, na talíř nasypeme díl hladké mouky a díl sladké papriky, dobře promícháme. Osolené porcičky kuřete v této směsi obalíme. Do pánve dám dost oleje (nebo použijeme fritovací hrnek), a porce usmažíme. Kuře tahitské Ingredience: 1 kuře, 6 lžic másla, 1,25 dl vermutu, sůl, pepř, lžička rozmarýnu, lžička karí, 2 lžíce worcesteru, tabasco, 2 lžíce sójové omáčky. Postup přípravy: Nejprve si připravíme omáčku: máslo rozehřejeme, přidáme vermut, rozmarýn, karí, sójovou i worcestrovou omáčku, pár kapek tabasca. Dobře promícháme a velmi zvolna vaříme asi půl hodiny. Kuře nebo kuřecí porce osolíme a opepříme a pečeme na rožni nebo na mřížce nad dřevěným uhlí. Často potíráme připravenou omáčkou.
Kuřecí maso na smetaně s hráškem Ingredience: 600 g kuřecích prsíček, trochu soli, trochu grilovacího koření, trochu koření na čínu, trochu sojové omáčky, trochu oleje, 350 g mraženého hrášku, 1 plechovka žampiónů, 200 ml smetany Postup přípravy: Kuřecí prsíčka omyjeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme s kořením, zalijeme olejem a necháme 30 minut v ledničce marinovat. Maso osmahneme na pánvičce, přidáme propláchnuté žampióny z plechovky, hrášek a dusíme. Přilijeme smetanu a necháme přejít varem.
Šťavnaté kuře pod peřinkou Ingredience: 4 ks kuřecích prsíček (či 4 ks kuřete), 200 g očištěné dýně, 70 g pórku, 40 g parmazánu, 50 g tvrdého sýra, 160 ml podmáslí, sůl, pepř, olej na vymazání Postup přípravy: Kuřecí prsíčka naklepejte, osolte z obou stran a vložte do pekáčku slabě vymazaného olejem. Kuřecí bábovka
Ingredience: kuřecí řízky - osolené a opepřené, slanina nakrájená na kostičky a plátky slaniny, vejce, nastrouhanný sýr, nadrobno nakrájená pažitka.
Postup přípravy: Do bábovkové formy dáme pečící papír, na dno a na stěny dáme osolené a opepření kuřecí řízky, na to rozklepneme podle chuti vejce, salám, nastrouhaný sýr,. nadrobno nakrájenou pažitku, slaninu na kostičky, další vrstvu sýra a na něj plátky slaniny. Dále dáme další vrstvu masa a zalejeme 2 rozšlehanými vejci se zbytkem strouhaného sýra, pažitky, slaniny. Pečeme 1,5 hodiny při 250 stupních, ke konci můžeme bábovku přikrýt alobalem. Krájíme a podáváme s brambory a zeleninovým salátem či oblohou.
Smetanová kuřecí prsíčka
Ingredience: 4 plátky kuřecích prsíček, 100 g šunky, 150 g žampionů, 50 g Rama Classic, 150 ml Rama Cremefine na vaření, sůl, pepř Postup přípravy: Na Ramě osmažíme na nudličky nakrájenou šunku a na kousky nakrájené kuřecí maso. Osolíme, opepříme, necháme chvíli dusit, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony a opět podusíme. Nakonec směs podlijeme smetanou. Podáváme s vařenými bramborami. Kuřecí taštičky Ingredience: 6 kuřecích řízků, 6 plátků šunky, 6 plátků tvrdého sýru, 1 hrst libečku, 6 lžiček hořčiče plnotučné, sůl, pepř, 250 ml Rama Cremefine ke šlehání, dle potřeby hl. mouku, vejce, strouhanku, 2 lžíce Rama Culinesse Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme. Pomažeme hořčičí, posypeme libečkem. Poklademe plátky šunky a sýra a zabalíme do taštičky. Je lepší sepnout párátkem. Obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a naskládáme do ohnivzdorné mísy vymazané Ramou Culinesse. Zalijeme smetanou a dáme zapéci. Podáváme s bramborovou kaší. Kuře s hořčicovou omáčkou Ingredience: 40 dkg kuřecích prsou, 0,25 l Rama Cremefine ke šlehání, 5 lžic hořčice plnotučné, 1 lžíce Rama Classic, 500 g těstovin sůl, pepře mletého Postup přípravy: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na rozpuštěné Ramě cca 5 minut, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a smetanu, provaříme a podáváme nejlépe s těstovinami. Kuřecí rychlovka Ingredience: 4 kuřecí prsa, 2 lžíce kremžské hořčice, sůl, pepř, Bertolli Classico olivový olej Postup přípravy: Kuřecí plátky jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme kremžskou hořčicí. Ihned můžeme smažit na Bertolli olivovém oleji. Je to výborný a hlavně velice rychlý recept bez nakládání masa. Poznámka: Místo kuřecích prsou můžeme použít jakékoliv jiné maso. Pikantní řízky v těstíčku Ingredience: 4 kuřecí řízky, 2 vejce, 3 lžíce solamylu, 3 stroužky česneku, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička majoránky, 1 lžička kari Těstíčko: 1 ks vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce mléka, sůl
Postup přípravy: V hluboké misce smícháme vejce, solamyl, koření a prolisovaný česnek. Řízky naklepeme, osolíme a ponoříme na noc do marinády. Druhý den připravíme těstíčko smícháním vejce, mléka a mouky. Těsto musí být "patlavé". Řízky namočíme do těstíčka a ihned smažíme. Bělohorské krůtí závitky Ingredience: 4 krůtí stehenní řízky, 4 plátky slaniny, 2 nožičky párku, 1 pórek, 1 kyselou okurku, 1 papriku, sůl, pepř, 2 lžíce Rama Classic Postup přípravy: Řízky naklepeme osolíme a opepříme. Na každý řízek položíme 1 plátek slaniny, 1/2 nožičky párku, plátek pórku, 1/4 kyselé okurky, proužek papriky - zavineme a omotáme nití. Závitky dáme do Ramou vymazané zapékací mísy. Maso průběžně podléváme vodou, aby se vytvořil dostatek šťávy. Podáváme s bramborami nebo houskovým knedlíkem. Kuře s nudlemi Ingredience: 4 kuřecí stehna, nudle (těstoviny), ementál, oregano, trochu másla Postup přípravy: Osolená a opepřená stehna s trochou másla upečeme v troubě do zlatova. Nudle (nebo jiné těstoviny) uvaříme. Hotová stehna se pokryjí každé zvlášť vrstvou nudlí. Posypeme oreganem a bohatě strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby. Jogurtové kuřecí řízky Ingredience: kuřecí prsa, 1 smetanový bílý jogurt, 1-2 vejce, sůl, pepř, strouhanka se sezamovým semínkem, koření (kari, mletý muškát.květ ...) Postup přípravy: Kuřecí řízky jemně naklepete, osolíte, opepříte. Do nádoby s víčkem rozmícháte marinádu: bílý jogurt, do něj klepnete vejce a osolíte, opepříte a přidáte koření (muškátový květ, kari, česnek, co kdo má rád). Řízky v marinádě důkladně obalíte a necháte je v ní minimálně do druhého dne uležet. A pak opatrně je obalujete pečlivě ve strouhance. A potom smažíte, ale velmi opatrně, protože maso je křehké a šťavnaté. Kuřecí řízky gyros Ingredience: 5 kuřecích (krůtích) řízků, sůl, mletý zázvor, Knorr Kořenicí mix Gyros, česnek, 1 lžíce chilli omáčky, asi 2 lžíce sojové omáčky, asi 2 lžíce worčestrová omáčky, hladká mouka, dle potřeby Knorr Hotová jíška tmavá, 1/4 - 1/2 Rama Cremefine na vaření Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, posypeme mletým zázvorem, gyros kořením a propasírovaným česnekem, to celé obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme. Přidáme chilli omáčku, sójovou omáčku a worčestrovou omáčku, a zalijeme vodou. Pokud je to nutné, zahustíme tmavou jíškou, a nakonec přidáme smetanu - Ramu Cremefine na vaření. Zapečené těstoviny s kuřecím masem Ingredience: 4 kuřecí prsa, 5 paprik zelených, 1 cibule, větší, Bertolli Classico olej, 1 balení těstovin, 20 dkg eidamu Postup přípravy: Uvaříme těstoviny, nejlépe vrtulky. Na kostičky nakrájenou cibulku osmažíme na oleji, přidáme na nudličky nakrájené maso a na proužky nakrájenou papriku. Vše podusíme doměkka. Smícháme těstoviny se směsí v zapékací míse, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby Kuře a la husa Ingredience: 1500 g kuřecího masa, 300 g jablek, 500 ml černého piva, 2 lžíce Rama, sůl, pepř, kmín Postup přípravy: Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky a vložíme je dovnitř kuřete. Na pánvi rozpálíme Ramu a na ní ze všech stran opečeme celé kuře. Podlijeme asi 150 ml vody a dusíme v troubě pod pokličkou asi 20 minut. Přilijeme pivo a pečeme odklopené dalších 20 minut, než kuře zčervená. Průběžně podléváme. Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím. Kuře plněné žemlovou nádivkou Ingredience: 1 kuře, 1 lžíce Bertolli Classico olivového oleje, Sůl, grilovací koření, pepř, 4 žemle, 5 lžic mléka, 1 vejce, 1 lžíce Rama, 150 g zeleniny (mrkev, hrášek, brokolice, apod..), muškátový oříšek, petrželka Postup přípravy: Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme grilovacím kořením, posolíme a opepříme. Nádivku si připravíme tak, že žemle nakrájené na kostičky namočíme do vlažného mléka se žloutkem. Přimícháme Ramu a doměkka podušenou zeleninu.Nakonec do nádivky zamícháme sníh z bílku, strouhneme muškátový oříšek a nasekanou petrželku. Nádivkou plníme kuře. Pečeme asi 40 minut a podléváme výpekem, popřípadě vodou. Kuře po španělsku Ingredience: 1 kuře, 1 dcl Rama Culinesse, 1 stroužek česneku, 100 g nakrájené cibule, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru, worcester, 1 lžíce octa, 100 ml Kečup Hellmann´s, 100 ml vody Postup přípravy: Omyté a naporcované kuře vložíme do pekáče a během pečení potíráme kořenovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Kořenovou omáčku vyrobíme tak, že cibuli, sůl, ocet, cukr, worcester, pepř, kečup a vodu smícháme a a 15 minut povaříme. Pavlovické řízky Ingredience: 400 g kuřecích řízků, 3 vejce, 150 g strouhaného sýra, 3 lžíce hladké mouky, 4 lžičky Rama Culinesse Postup přípravy: Kuřecí řízky překrojíme na 2-3 menší řízečky, mírně naklepeme a osolíme. Z vajec a strouhaného sýra uděláme těstíčko, řízečky z jedné strany obalíme v hladké mouce a na ni dáme kopeček těstíčka. Sýrem vložíme do rozpálené Ramy Culinesse a smažíme, až sýr zrůžoví. Pak obrátíme a dosmažíme do růžova i druhou stranu. Podáváme s bramborami v jakékoliv podobě, se zeleninovou oblohou, nebo salátem. Uzlíčky s kuřecím masem
Ingredience: 250 g kuřecího masa, ¼ lžičky zázvoru, ¼ lžičky pepře, 1 lžička soli, ½ lžičky papriky, 4 stroužky česneku, 1 lžička citronové štávy, 1-2 lžíce oleje, 1 balení listového těsta, 1 pórek Postup přípravy: Maso nakrájet na kousky velikosti mandle a smíchat s kořením, česnekem a citr. šťávou. Nechat minimálně 30 min. odležet a pak zprudka opéct. Z těsta vykrájet čtverce, naplnit směsí masa, uzlík zavázat pórkovým provázkem a upéct v troubě dozlatova. Zajímavé kuře Ingredience: 1 kg kuřete, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 dcl oleje, 3 stroužky česneku, 1 lžíce Aromat Knorr, 3 dcl vody, pepř sůl, cibule Postup přípravy: Nejprve ušleháme olej, vodu, drcený česnek, pepř, vegetu, hořčici. Na dno pekáče na kolečka nakrájíme větší cibuli, poklademe kousky naporcovaného a osoleného kuřete, zalijeme nálevem a necháme 24-48 hod v chladnu. Pečeme 20 min přikryté poklicí. Poté ji sundáme a dopékáme volně. Flambovaný kuřecí řízek s brokolicí Ingredience: 300 g kuřecích řízků, 2 plátky plátkového sýra, ½ hrnečku brokolice, sůl, Aromat Knorr, 5 cl slivovice nebo jiného , podobného alkoholu, Rama Classic Postup přípravy: Kuřecí řízky jemně naklepu, osolím a vetřu do nich Aromat Knorr. Brokolici nastrouhám zasyrova na jemno. Na pánvi rozpálím tuk a maso zprudka opeču z obou stran, poté snížím plamen a cca 5 min opékám. Na opečené řízky nasypu nastrouhanou brokolici, zakryju plátky sýra a nechám roztavit. Pak pánev sundám z plamene a přiliji panáka alkoholu, který opatrně v nakloněné pánvi zapálím a nechám vyhořet. Maso tak získá skvělou chuť, naposledy přidám oříšek Ramy Classic a podávám nejlépe s vař. brambory. Zapečené kuře s houbami a sýrem Ingredience: 500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků, 1 balení žampionů (konzerva), 100 g eidamu, Rama Classic, Pepř, sůl
Knorr gyros kořenicí mix Postup přípravy: Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením Knorr gyros kořenicí mix a opečeme na oleji. Houby pokrájíme a dusíme na másle doměkka. Pekáček vytřeme Ramou, vložíme prsíčka, posypeme houbami a rozložíme plátky eidamu. Pečeme, dokud sýr nezačne zlátnout. Podáváme s vařenými bramoborami nebo s rýží. Kuře s jogurtem Ingredience: 1 kuře, 2 malé bílé jogurty, 2 lžíce Bertolli Classico olivového oleje, 2 lžíce grilovacího koření, 5 stroužků česneku, 2 lžičky sekané petrželky, 1 lžička sekané bazalky Postup přípravy: Kuře naporcujeme, jogurty smícháme s Bertolli Classico olivovým olejem, kořením, bylinkami a drceným česnekem. Jednotlivé porce jogurtovou marinádou natřeme, už nesolíme a necháme 1 hodinku odležet. Naskládáme do pekáčku, podlejeme půl hrnečkem vody a pečeme asi 50 minut. Pokud pečeme v horkovzdušné troubě, maso poskládáme pouze na rošt. Podáváme s opečenými bramborami a zeleninovým salátem. Kuřecí prsa v parmazánovém těstíčku Ingredience: 4 prsní kuřecí řízky, 1 jogurt, 1/2 citronu, 2 lžíce hořčice, 10 dkg parmezánu, 10 dkg strouhanky, 3 stroužky česneku, 15 dkg Rama Classic, 2 vejce, sůl, bílý pepř, oregano, chilli, šalvěj Postup přípravy: Řízky osolíme a opepříme. Smícháme vejce, koření, citronovou šťávu, hořčici, jogurt a rozetřený česnek, a v této marinádě necháme maso naložené do druhého dne. Strouhanku smícháme se strouhaným parmezánem a ve směsi obalíme řízky. Naskládáme je do zapékací misky vymaštěné máslem. Pečeme zvolna asi 40 minut až mají řízky zlatavou barvu. Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Krůtí maso zapékané se sýrem Ingredience: 600 g krůtího masa z prsou, 2-3 stroužky česneku, sůl, pepř, 1 lžíce koření (majoránka, petrželka, dobromysl), 4 lžíce Bertolli Classico oleje, 2 lžíce Rama Máslová, 2 lžíce hrubé mouky, 3 dcl bílého vína, 1 hrneček smetany, 2-3 žloutky, 150 g strouhaného sýra, tuk na vymazání zapékací misky Postup přípravy: Krůtí maso nakrájíme na kostky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a okořeníme. V horkém oleji maso krátce osmažíme, až se zbarví dozlatova. Zapékací mísu vymastíme olejem a maso do ní vložíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vínem a smetanou a rozšleháme. Po částečném vychladnutí do ní vmícháme žloutky a strouhaný sýr. Zálivku nalijeme na maso v zapékací míse a v předehřáté troubě zapečeme pokrm dozlatova. Podáváme s bramborami nebo s hranolky. Česnekové kuře se sýrem a se šlehačkou Ingredience: 1 kuře, 50 g Rama Classic, 4 stroužky česneku, 200 g eidamu, 1 Rama Cremefine ke šlehání, špetku soli Postup přípravy: Kuře nasekáme na menší porce, osolíme a naskládáme do Ramou vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím porce kuřete, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání. Pečeme v mírně teplé troubě asi 45 minut do zlatohněda. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem. Kuřecí plátek na pórku a kari Ingredience: 1 ks kuřecí řízek marinovaný v jogurtu a kari koření, 1/4 středně velkého pórku, 1 malou cibuli, kari, mořská sůl
1 lžíce Bertolli Classico olivový olej Postup přípravy: Na lehce rozehřátou pánev nalijeme trošku Bertolli Classico olivového oleje, přidáme najemno nakrájenou cibuli a ihned na ni vložíme plátek kuřecího masa. Rychle orestujeme z obou stran a podlijeme vodou. Přiklopíme poklicí, necháme 5 min. podusit a přidáme najemno nakrájený pórek. Dusíme dále pod pokličkou doměkka. Kousky s kari omáčkou
Ingredience: 4 plátky kuřecích prsíček, sůl, pepř černý, 1 lžíce Bertolli Classico olivový olej, 1 balení sterilovaná kukuřice, 1 lžíce kari koření, 1 lžička solamylu, 1 ks cibule menší, 150 ml Rama Cremefine ke šlehání, Knorr Aromat Postup přípravy: Kuřecí prsíčka nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji dorůžova. Přisypeme kukuřici, kari, solamyl, pokrájenou cibulku, zalijeme Ramou Cremefine ke šlehání a ochutíme Knorr Aromatem dle chuti a povaříme. Primátorský řízek Ingredience: 600 g kuřecích prsíček, 2 vejce, 2 housky, sůl, olej, máslo Postup přípravy: Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky (2 na porci), mírně naklepeme a osolíme. Housku (alespoň 1 den starou) nakrájíme na jemné nudličky. Maso obalíme v rozšlehaných vejcích a v nudličkách z housky a ihned dáme smažit do rozpáleného oleje dozlatova. Usmažené řízky pokapeme rozpuštěným máslem a ihned podáváme. Příloha: bramborová kaše, vařené brambory Kuřecí omáčka Ingredience: kuřecí maso, 1 konzerva žampionů, 1 konzerva kukuřice, brokolice, sůl, grilovací koření, hladká mouka, olej, Rama Cremefine na vaření, 0,5 l kuřecího vývaru (stačí přidat bujón do omáčky, doporučuji s tymiánem a česnekem) Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a posypeme grilovacím kořením, přilejeme 2 lžíce oleje, promícháme a můžeme nechat 10 minut odležet. Poté rozpálíme pánev, dáme 2 lžíce másla, necháme rozpustit a přidáme kuřecí maso. Orestujeme, a poté zalijeme kuřecím vývarem. Jakmile vývar začne vřít, zeslabíme a vaříme do změknutí masa, poté přidáme žampiony, kukuřici a brokolici, kterou nakrájíme na menší kousky. Takto vaříme už jen asi 7 minut, poté přilijeme Rama Cremefine na vaření a zahustíme moukou. Kuře s nivou na česneku Ingredience: 1 kg brambor, 1 kuře, 100 g nivy, 150 ml Rama Cremefine na vaření, 8 stroužků česneku, kari koření, grilovací koření, sůl, olej Postup přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na větší kusy, kterými vyložíme vymaštěnou zapékací misku. Na brambory poklademe porce kuřete, osolíme, okořeníme, přidáme nakrájený česnek, nahrubo nakrájenou nivu a zalijeme smetanou. Pečeme asi 60 minut Hedvábné řízečky Ingredience: 4 kuřecí řízky, 2 lžíce měkkého tvarohu, sůl, kari, 2 bílky, hladká mouka, strouhanka, Rama Culinesse Postup přípravy: Naklepeme řízky, osolíme je, obalíme v hladké mouce, těstíčku a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme k bramborové kaši. Na těstíčko promícháme tvaroh, bílky, sůl a kari koření. Kuře chrochtálek Ingredience: 1 kuře, 4 plátky sýra, 4 plátky šunky, 2 bobkové listy, 4 zrnka pepře, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky jalovce, 1/8 másla Postup přípravy: Osolené kuře, ke kterému jsme přidali koření, pečeme za občasného podlévání na másle. Krátce před dopečením kuře rozporcujeme a na každou porci přitiskneme půl plátku šunky a tenký plátek sýra. Krátce zapečeme, aby se sýr jen částečně roztavil. Zapečený kuřecí plátek Ingredience: 4 kuřecích řízků, 12 brambor, 100 g plátkového sýra, 100 g slaniny, 250 ml šlehačky, 1 dcl vývaru, 5 stroužků česneku sůl, pepř, kmín, olej Postup přípravy: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme. Pekáček potřeme olejem, maso naskládáme na dno, na maso položíme anglickou slaninu. Brambory oškrábeme, nakrájíme na plátky a po vrstvách, které vždy osolíme a okmínujeme naskládáme na maso. Pečeme asi 30minut. Poté maso zalijeme směsí šlehačky a vývaru, do které jsme přidali nastrouhaný česnek. Po zalití na směs naskládáme plátkový sýr a pečeme ještě asi 15 minut. Falešný kuřecí řízek Ingredience: 2 vejce, 0,25 l mléka, 200 g zbytek tepelně upraveného kuřecího masa, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Aromat Knorr, sůl
špetka kypřícího prášku, polohrubá mouka, Rama Culinesse, petrželová nať Postup přípravy: Žloutky smícháme s mlékem, přidáme nadrobno nakrájené maso, rozetřený česnek, jemně nasekanou nať, Aromat Knorr, špetku prášku do pečiva a osolíme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Těstíčko pak klademe lžící do rozpáleného tuku jako kopečky, které rozetřemena na placičky. Kuřecí prsíčka se sýrem Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, 400 g tvrdého sýra, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 125 ml Rama Cremefine na vaření, 10 dkg Rama Classic Postup přípravy: Kuřecí prsíčka omyjeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do vymazaného pekáčku máslem. Posypeme nastouhaným tvrdým sýrem. Do rohů pekáčku nalijeme smetanu. Před vložením do trouby posypeme jemně paprikou a pokladame 4 slabé plátky másla. Pečeme ve vyhřáte troubě. Kuřecí řízky se šunkou a žampiony v alobalu Ingredience: 4 ks kuřecích prsíček, 10 dkg šunky, 10 dkg žampionů, Rama Classic, Rama Culinesse, sůl, pepř Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme, opečeme po obou stranách na pánvičce s rozehřátým olejem a přeložíme na 4 čtverce alobalu. Žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme na másle a rozložíme na kuřecí řízky. Šunku nakrájíme na hranolky, navršíme na řízky, alobal dobře uzavřeme, přeložíme na pánvičku a zapečeme. Jakmile se alobal nafoukne, pokrm vyjmeme, alobal rozstřihneme a podáváme. Kuřecí nudličky Ingredience: 600 g kuřecích nebo krůtích prsou, 1 cibule, 1 menší pórek, 4 rajčata, 4 žampiony, 50 g nasekaných upražených mandlí nebo arašídů, 2 lžíce Bertolli Classico olivový olej, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžička cukru, 1 vejce, 1 lžička solamylu, 1 lžička směsi ,Čína, dcl bílého vína Postup přípravy: Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a naložíme do směsi oleje, sójové omáčky, solamylu, cukru, vejce a koření. Necháme uležet alespoň 12 hodin. Potom smažíme na oleji a postupně přidáváme na proužky nakrájenou cibuli, pórek, žampiony a na dílky nakrájená rajčata. Nakonec přidáme nasekané arašídy (mandle), podlijeme bílým vínem, krátce podusíme a podáváme nejlépe s rýží. Zapečené brambory se smetanou a česnekem Ingredience: 1 kg brambor, 5 stroužků česneku, 2 balení Rama Cremefine na vaření, 200 g kuřecího nebo vepřového masa ,4 lžičky Rama Classic, 25 dcl tvrdého sýra (dle vaši chuti a výběru), hovězí bujón Knorr Postup přípravy: Nejprve nakrájíme nadrobno maso (dle vašeho výběru) a orestujeme na pánvi a zatím necháme stranou. Syrové brambory nakrájíme na kolečka a poklademe na pekáč. Na brambory dáme sádlo nebo máslo a posolíme, dáme další vrstvu brambor a posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr (opatrně aby jste to neměli moc slané). Na další vrstvu brambor prolisujeme hlavu česneku (rovnoměrně), přidáme orestované kostičky masa, posypeme bujónem a polijeme Rama Cremefine na vaření. Pak dáme další vrstvu brambor, kterou také posypeme Sypkým Hovězím bujónem Knorr a také polijeme Rama Cremefine na vaření. Pak dáme péci do předehřáté trouby a před koncem přidáme nastrouhaný nebo nakrájený sýr. Kuřecí směs v bramboráku Ingredience: 300 g kuřecího masa, ½ lžičky karí, ½ lžičky grilovacího koření, 1 lžička sojové omáčky, 1 sklenice leča, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Kečup Hellmann‘s, 1 cibule, olej Postup přípravy: Připravíme si těsto na bramboráčky jak ho máme rádi a upečeme je. Zároveň si připravíme náplň – maso orestujeme na oleji, přidáme koření, lečo, česnek, kečup Hellmann‘s a cibuli nakrájenou na kousky. Vše prohřejeme. Nakonec dáme směs na bramborák a ten přehneme na polovic. Zapečená kuřecí prsa se žampiony Ingredience: 40 dkg kuřecí prsa, 3 dcl Rama Cremefine na vaření, 20 dkg madeland (nebo jiný tvrdý sýr), 1 stroužek cibule, 30 dkg žampionů, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce olivový olej Bertolli, 1 lžíce másla, 1 lžička tabasca (nebo jiného ostré koření)
Postup přípravy: Kuřecí prsa nakrájíme na velké nudle, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne odležet. Mezitím si na plátky nakrájíme žampiony, pokrájíme cibuli. Polovinu žampionů osmahneme na másle s cibulí, osolíme a přidáme tabasco. Do zapékací mísi poklademe připravená kuřecí prsa, posypeme strouhaným sýrem, osmahnutými žampiony s cibulkou a vše zalijeme Rama Cremefine na vaření. Dáme zapéci cca na 30min. Hotový pokrm ještě přizdobíme zbytkem žampionů, které také osmahneme na másle. Podáváme s vařeným bramborem. Úžasná kuřecí jatýrka Ingredience: 1 balení kuřecích jater, 20 plátků anglické slaniny, dle chuti brambory, Tatarská omáčka Hellmann‘s Postup přípravy: Kuřecí jatýrka jednotlivě zabalíme do plátků anglické slaniny a upevníme párátky. Naskládáme do zapékací misky a pečeme v předehřáté troubě až slanina zrůžoví. Zapékací misku nemusíme vymazávat, játra nesolíme, při pečení přijmou chuť slaniny. Podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou Hellmann‘s a hlávkovým salátem. Je to kalorická bomba, ale jednou za čas si ji určitě můžeme dopřát! Kuře v listovém těstě
Ingredience: 4 kuřecí prsa (lepší stehenní řízky), 250 g žampionů, 1 balení listového těsta, 80 g anglické slaniny, 1 cibule, 1 vejce, sůl, pepř, sezamové semínko na posypání balíčků Postup přípravy: Osolená a opepřená kuřecí prsa opečeme z obou stran. Rozpustíme máslo, na kterém jemně osmahneme krájenou cibuli. Přidáme na plátky krájené žampióny a podusíme. Ochutíme solí a pepřem, necháme vychladnout. Z listového těsta vyválíme čtverec. Vložíme kuřecí prso, obložíme žampióny, navrch dáme plátek slaniny a zabalíme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 200°C zhruba 20 minut. Podáváme samostatně nebo s vařenou zeleninou. Kuřecí řízek se špenátovou náplní Ingredience: 4 řízky z kuřecích prsou (po 150g), 1 KNORR Obalovací směs - trojobal, 225 g listového špenátu, 2 lžíce Rama Cremefine - zakysaný krém, sůl, pepř, muškátový oříšek, olivový olej Bertolli Classico Postup přípravy: Listový špenát rozmrazíme a ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Vmícháme Ramu Cremefine zakysaný krém smetanu a prohřejeme. Do každého kuřecího řízku ze strany vyřízneme kapsu. Kapsu naplníme špenátem a otvor uzavřeme párátkem. Vzniklé balíčky namočíme ve vodě a obalíme v KNORR Obalovací směsi. Maso není třeba solit, výrobek již obsahuje sůl. Smažíme na rozehřátém oleji při střední teplotě po obou stranách dozlatova. Podáváme nejlépe s bramborami a zeleninou. Kuřecí řízky na ruby Kuřecí řízky zbavíme blan, omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme, ale pozor! ve vajíčku, pak ve strouhance, v hladké mouce a opět ve vajíčku. Ihned dáváme na rozpálený tuk. Podáváme s bramborovou kaší Kuřecí na hořčici
Ingredience: 500 g kuřecích prsou, 1 svazek pórku, 2-3 lžíce Plnotučná Hořčice Hellmann's ,1 Rama Cremefine smetana na vaření
sůl, pepř, olej Postup přípravy: Kuřecí prsa podusíme na trošce oleje doměkka (přidat sůl a pepř). Když je maso měkké, přidáme pórek nakrájený na kolečka a chvilku dusíme. Nakonec přidáme hořčici a celou směs zalijeme Rama Cremefine smetanou na vaření. Necháme projít varem a podáváme s těstovinami. Zapečené kuřecí řízky Ingredience: 4 kuřecí prsní řízky, 10 dkg debrecínky, 10 dkg eidamu vcelku, 250 ml Rama Cremefine smetana na šlehání, sůl, pepř Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Eidam nastrouháme. Do remosky nebo pekáčku dáme řízky, na každý položíme plátek debrecínky, zasypeme strouhaným sýrem a opatrně zalijeme Rama Cremefine smetanou ke šlehání. Dáme zapéct asi na 45 minut. Kuřecí nudličky s nivou Ingredience: 600 g kuřecího masa, 20 g šunky, 1 pórek, grilovací koření, 150 ml kuřecího vývaru, 100 g nivy, 1 Rama Cremefine zakysaná smetana, olej, petrželka Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájené na nudličky okořeníme a orestujeme na rozpáleném tuku. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou nivu. Prohřejeme a zalijeme vývarem. Až se niva rozpustí přidáme Rama Cremefine smetanu na vaření a nakonec posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s vařenými brambory. Rama Cremefine smenatu na vaření můžeme nahradit Rama Cremefine zakysanou smetanou. Kuřecí překvapení Ingredience: 4 kuřecí řízky, 2 červené papriky, 2 cibule, 3 žampiony, 8 větších brambor, 150 g tvrdého sýra, Rama Máslová, sůl, pepř, grilovací koření a kmín Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a okořeníme. Brambory a žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli pokrájíme na kolečka a papriku na proužky. Do zapékací misky vložíme alobal, který vymažeme Ramou. Poklademe na něj pokrájené brambory, které osolíme a okmínujeme. Na ně položíme řízky, cibuli, papriku a žampiony. Přikryjeme alobalem a dáme na 30 minut zapéct do trouby. Poté z vrchu alobal odejmeme a posypeme strouhaným sýrem a ještě chvíli zapečeme.
Kuře zapečené s nivou a šlehačkou Ingredience: 4 kuřecí čtvrtky, 25 dkg nivy, 1 Rama Cremefine šlehačkana vaření, brambory, Knorr grilovací koření, sůl
Postup přípravy: Oškrábeme brambory a nakrájené na cca 1,5cm hrubé plátky poklademe na dno pekáče ( i v několika vrstvách). Osolíme a přidáme omyté kuřecí čtvrtky, které mírné okořeníme Knorr grilovacím kořením. Zasypeme na hrubším struhadle nastrouhanou nivu a zalijeme šlehačkou. Pečeme v troubě dokud není maso měkké. Podáváme se salátem s čínského zelí nebo oblohou. Kuřecí řízek s překvapením
Ingredience: 600 g kuřecích řízků, 50 g slaniny, 100 g šunkového salámu, kari koření, sůl, 150 g taveného sýru, 50 g hladké mouky 2 vejce, 150 g strouhanky, olej na smažení Postup přípravy: Na kostičky nakrájenou slaninu orestujeme na pánvičce, přidáme nakrájený šunkový salám, kari koření, trochu zarestujeme a vše promícháme s taveným sýrem. Touto směsí potřeme naklepané kuřecí řízky, přehneme, zaklepneme okraje paličkou nebo sepneme párátkem a osolíme. Řízky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a smažíme po obou stranách na horkém oleji. Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem. Mexické kuře Ingredience: 2 lžíce lžíce oleje, 8 kuřecích stehýnek, 1 jemně pokrájená cibule, 1 lžička mletého koriandru, 450 g rajčat, 2 lžíce rajčatového protlaku, 125 g mražených zrnek kukuřice, sůl, pepř, 2 sáčky rýže, 4 papriky Postup přípravy: Ve velké pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm kuřecí stehýnka dokud nezhbnědnou. Vyndejte je z pánve a dejte stranou. Přidejte cibuli a osmažte ji, pak vmíchejte koriandr. Přidejte pokrájená rajčata a rajčatový protlak. Vložte stehýnka a na mírném plameni duste asi 20 minut nebo dokud není maso měkké. Přidejte kukuřici a duste další 3 – 4 minuty. Osolte a opepřete dle chuti. Podávejte s rýží a salátem z různobarevných paprik. Kuře na žampionech s česnekem Ingredience: 1 kuře, 1 balení sterilovaných žampionů, 4 stroužky česneku, 3 lžíce másla, 1 cibule, 3 lžičky grilovací koření 2 g sůl, 1 balení Knorr vývar Postup přípravy: Cibuli nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme zcezené žampiony, poklademe rozčtvrceným kuřetem posolíme, posypeme grilovacím kořením a prolisovaným česnekem, podlijeme vodou, přidáme Knorr vývar a vaříme do měkka. Po uvaření můžeme zahustit moukou rozmýchanou ve vodě. Mouku používáme tak jak je kdo zvyklý.Také lze po uvaření z kuřete sundat kůži ale to záleží na chuti každého z nás. Jako přílohu lze použít kynutý knedlík, ale i vařené brambory. Kuřecí prsíčka s hermelínem Ingredience: 600 g kuřecích prsíček, 1 hermelín, 100 g nivy, hrst oloupaných hrubě posek. mandlí, 80 g másla, 1 lžíce polohrubé mouky 1 dcl bílého vína, 1 dcl Rama Cremefine smetana ke šlehání, pepř, sůl, provensálské koření, olej Postup přípravy: Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky a naklepeme. Osolíme a opepříme. Na každý plátek položíme hranolek hermelínu a hrubě posekané mandle, sepneme párátky. Opečeme na oleji, až jsou prsíčka měkká. Mezitím si připravíme z vrchovaté lžíce polohrubé mouky, soli a másla světle zlatavou jíšku. K ní přidáme rozdrobenou nivu, víno, provensálské koření a nakonec Rama Cremefine ušlehanou šlehačku. Obložíme citronem. Kuřecí řízky s brokolicí a sýrem Ingredience: 4 kuřecí řízky, 500 g brokolice, 150 g strouhaný sýr na zapečení nebo plátkový, sůl, pepř, koření podle vlastní chutě Rama Culinesse Postup přípravy: Řízky naklepeme a osolíme, opepříme a okořeníme, jak kdo má rád. Brokolici ohřejeme nad párou do poloměkka (nevařit doměkka!! – je lepší tvdrší). Pak po vychladnutí nasrtouháme na hrubém struhadle.Řízky orestujeme z obou stran, pak dáme do vypékací misky – na ně navršíme nastrouhanou brokolici a posypeme sýrem (nebo poklademe plátkovým sýrem). Dáme zapéct – stačí chvilku, jen než sýr změkne. Marinádované kuřecí maso
Ingredience: 2 vejce, 1 lžíce magi, 1 lžíce solamylu, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička černého pepře, 5-6 stroužků česneku Postup přípravy: Řízky naklepeme a mírně osolíme. Všechny ingredience smícháme dohromady a řízky v nich jakoby obalíme a vkládáme je do nádoby, nejlépe s víkem. Zbytek marinády můžeme vylít na řízky, vše zavřeme a dáme na 24 hodin do chladna, aby se nám maso pěkně uleželo. Pak jen osmažíme v oleji. Kuřecí nudličky s těstovinami Ingredience: 1 sáček těstovin, 400 g kuřecího masa, 150-300 g žampionů, 1 pórek, 2 lžíce hořčice Hellmann‘s, 1 svazek jarní cibulky 200 ml Rama Cremefine na vaření Postup přípravy: Nejprve dáme vařit těstoviny. Mezitím si osmahneme cibulku, přidáme, kuřecí maso nakrájené na nudličky, osolené, opepřené, dochucené Knorr kořenícím mixem GYROS, osmahneme. Potom přidáme žampiony (nejlepší jsou z plechovky), porek, vše prohřejeme. Nakonec přidáme hořčici a vše zalijeme Rama Cremefine na vaření. Necháme lehce provařit a smícháme s uvařenými těstovinami. Poznámka: Toto jídlo je výborné i nastudeno jako salát. Kuřecí kousky se smetanovou kari omáčkou a těstovinami Ingredience: 500 g těstovin (nejlépe Penne), 300 g kuřecích prsíček, 4 dcl Rama Cremefine na vaření, 2 dcl suchého bílého vína 2 dcl kuřecího vývaru nebo bujónu, 2 střední bílé cibule, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička másla, 1 lžička kari, 1 lžička mleté kurkumy, sůl, pepř Postup přípravy: Kuřecí prsa nakrájíme na cca 2 cm kousky. Na velké pánvi, nejlépe woku, rozehřejeme olivový olej a máslo. Zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku a kuřecí orestujeme. Osolíme, dle chuti přidáme pepř. Maso vyjmeme, vzniklou šťávu zaprášíme kari a mletou kurkumou, podlijeme bílým vínem a vývarem. Necháme cca 15 minut vařit. Přilijeme smetanu, vaříme do zhoustnutí. Dosolíme, případně přidáme špetku pepře. Do omáčky vrátíme orestované kuřecí maso a prohřejeme. Kuřecí nudličky s nivou Ingredience: 600 g kuřecího masa, 20 g šunky, 1 pórek, 0,15 l kuřecího vývaru, 100 g nivy, 1 Rama Cremefine na vaření, olej, grilovací koření, mandle Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a orestujeme v rozpáleném tuku. Přidáme na kolečka nakrájený pórek, na nudličky nakrájenou šunku a krátce orestujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou nivu, prohřejeme a zalijeme vývarem. Až se niva rozpustí, přidáme Rama Cremefine smetanu na vaření, zavaříme a nakonec posypeme zelenou petrželkou a sekanými mandlemi.
Čína Ingredience: 1 kg kuřecího masa, 1 lžička cukru, 1 lžička pepře, 1 lžička pálivé papriky, 1 lžička soli, 1 lžička kari,1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 3 lžíce vody, 1 vejce Postup přípravy: Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Necháme v ledničce alespoň 6 hodin odležet. Na pánvi můžeme k masu přidat cibuli nebo pórek. Kuřecí řízek s jogurtem Ingredience: 750 g kuřecích řízků, sůl, 75 g máslo, 200 g Rama Cremefine zakysaná smetana, 150 g bílého jogurtu, 1 dcl mléka 2 stroužky česneku Postup přípravy: Nakrájené řízky mírně naklepeme, osolíme a na rozpuštěném másle zvolna opečeme po obou stranách.V misce prošleháme smetanu s jogurtem, mlékem a česnekem utřeným se solí a touto zálivkou zalijeme opečené řízky. Ještě chvíli společně podusíme. Podáváme s brambory nebo s rýží a zeleninovým salátem. (Jogurtová marináda: Používání jogurtu je z indické kuchyně, já používám tento jogurtový dresing: bílý jogurt, prolisovaný česnek a cibuli, po půl lžičce: bílý pepř,mleté nové koření, mletý kmín, papriku a kari koření. Vejce nepoužívám. Vynikající jsou i vepřové kotlety.) Zapečené kuřecí steaky s brokolicí Ingredience: 2 kuřecí prsa, sůl, pepř, mražená brokolice, mražený hrášek, mražená kukuřice, 150 ml Rama Cremefine na vaření, 20 hrnečky sýra niva či cihla, krabí tyčinky - dle chuti, olej Postup přípravy: Kuřecí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi. Vložíme do zapékací mysky. Posypeme brokolicí, můžeme přidat i nakrájené krabí tyčinky, kukuřici, hrášek. Vložíme do trouby a necháme asi 10 minut prohřát. Zalejeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. Necháme ještě pět minut zapéct na kůrčičku a podáváme. Vhodné jsou vařené brambory, hranolky, americké brambory Kuřecí křídla v pivním těstě
Ingredience: 20 kuřecích křídel, 2,5 dcl světlého piva, 200 g polohrubé mouky, 2 vejce, provensálské koření, pepř, sůl, Rama Culinesse Postup přípravy: Křídla očistíme, vysušíme, osolíme, okořeníme a necháme asi 2 hodiny odležet. Z piva, vajec, polohrubé mouky připravíme těstíčko, v němž namáčíme jednotlivá křídla. Poté je vložíme do horkého oleje a zvolna dozlatova osmažíme. Podáváme se zelným salátem nebo s některou stolní omáčkou.
Kuře s krabími tyčinkami Ingredience: 4 kuřecích stehen, 1 balení krabích tyčinek, 2 stroužky česneku, olivový olej, sůl, kari koření Postup přípravy:Kuřecí stehna vykostíme, naklepeme i s kůží a posolíme. Kuřecí řízky poprášíme kari kořením, príp. Aromatem Knorr, protlačeným česnekem, vložíme 2 krabí tyčinky a zabalíme. Rolky položíme na alobal, pokapeme olejom a dobře zabalíme. Dáme péci do vyhřáté trouby na 25 - 30 minut, potom alobal otevřeme a dopečeme ješte 5 - 10 minut.
Kuřecí prsíčka se sýrem Ingredience: 400 g kuřecích prsíček, 400 g tvrdého sýra, 1 lžička soli, 1 lžička pepře, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 125 ml Rama Cremefine na vaření, 10 dkg Rama Classic Postup přípravy: Kuřecí prsíčka omyjeme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme z obou stran sladkou i pálivou paprikou. Vložíme do vymazaného pekáčku máslem. Posypeme nastouhaným tvrdým sýrem. Do rohů pekáčku nalijeme smetanu. Před vložením do trouby posypeme jemně paprikou a pokladame 4 slabé plátky másla. Pečeme ve vyhřáte troubě Netradiční kuřecí stehýnka Ingredience: 1 kg kuřecích stehýnek, sůl, vejce, směs koření Barbecue, 1 sáček slaných brambůrků, 200-250 g eidamu Postup přípravy: V kloubu rozpůlená kuřecí stehýnka osolíme a omočíme v rozšlehaném vajíčku rozmíchaném s 2 lžičkami směsi koření "Barbecue". Jednotlivé porce kuřete obalíme v brambůrkách, které jsme najemno rozdrtili a smíchali se strouhaným sýrem eidam. Obalujeme ve vyšší vrstvě materiálu (protože potom zjistíme, že je to moc dobré) a pěkně jej ke stehýnku přitiskneme. Obalené porce vložíme na suchý pekáč a dáme péci do trouby ( 200 °C ) asi na 45 - 50 minut. Obal se nerozteče, ale naopak udělá báječnou kůrčičku a udrží šťávu uvnitř masa. Kuře po indicku Ingredience: 1 kuře, 1 cibule, 100 g žampionů, 150 g hrášku, olej, 50 g arašídů, kari, 200 ml Rama Cremefine na vaření, 1 žloutek Postup přípravy: Kuře vykostíme a maso nakrájíme na proužky, osolíme a posypeme kari. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a dusíme do změknutí. Pak přidáme hrášek a žampiony. Jakmile je vše měkké, přilijeme Rama Cremefine na vaření, ve které jsme rozkvedlali žloutek. Už nevaříme, před podáváním posypeme sekanými arašídy. Krůtí prsa delikates Ingredience: 400 g krůtích prsou, 80 g sezamových semínek, 1 citron, 1 bílek, petrželová nať, 4 lžíce worchesterové omáčky, sůl
koření Postup přípravy: Připravíme si marinádu z pokrájené petrželové natě, soli, koření, worchestrové omáčky a citronové šťávy. Maso nakrájíme asi na 6 cm dlouhé pásky a vložíme do mělké nádobky. Zalijeme marinádou a odložíme nejméně na čtvrt hodiny. Prsa vyndáme z marinády a necháme odkapat. Bílek jen mírně vidličkou rozšleháme. Maso nejdříve namočíme do bílku a potom opatrně obalíme v sezamových semínkách. Osmažíme na rozpáleném tuku. Kuřecí zbojnický řízek Ingredience: 4 kuřecí stehenní řízky, 10 dkg slaniny, 4 plátky hermelínu, 15 dkg žampionů, 3 stroužky česneku, pepř, 2 lžičky Knorr Kořenicí mix na drůběž, sojová omáčka, sůl, hladká mouka na obalení Postup přípravy: Řízky naklepeme, posypeme Kořenícím mixem Knorr na drůbež, opepříme, obalíme v hladké mouce a osmažíme. Vyjmeme a dáme na pekáček. Ve stejné pánvi orestujeme slaninu a žampiony. Přendáme na maso v pekáčku a překryjeme plátky hermelínu. Výpek v pánvi zakápneme sojovkou, krátce povaříme a přilijeme k masu. Zapečeme v troubě tak dlouho, až se sýr rozpustí.
Kuřecí prsíčka na kari Ingredience: 4 kuřecí prsíčka, lžíce Rama Culinesse, 1 cibule, 1 barevná paprika, Knorr vývar, sůl, pepř, kari koření, 100 ml Rama Cremefine na vaření, 2 lžíce hladké mouky Postup přípravy: Kuřecí prsíčka osmahneme na Ramě Culinesse dozlatova, pak maso vytáhneme. Dále osmahneme nadrobně nakrájenou cibulku a papriku, zalijeme vývarem a dusíme. Když paprika změkne, osolíme a opepříme, pak přidáme kari. Když se směs začne vařit, přidáme Ramu Cremefine na vaření a mouku. Směsí pak zalijeme kuřecí prsíčka. Přílohou může být rýže, hranolky, brambory.
Kuřecí prsa na zázvoru Ingredience: 4 plátky kuřecích prsíček, 3 lžičky mletého zázvoru, 6 lžic strouhanky, 1 lžička soli, 250 ml Rama Cremefine na vaření,
lžíce oleje Postup přípravy: Kuřecí prsa lehce naklepeme, osolíme a posypeme mletým zázvorem. Obalíme ve strouhance a zabalíme do ruličky. Poskládáme do vymazané zapékací misky. Zalijeme Ramou Cremefine na vaření a pečeme při asi 160 - 180 stupních 30-35 minut, až je smetana vypečená a na mase je růžová kůrčička. Podáváme s bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s červenou řepou.
Výborné kuře Ingredience: 1 kuře, Rama Culinesse, sůl, 1 plechovka piva, 1 stroužek česneku, 2 lžičky mleté papriky Postup přípravy: Kuře nasolíme, potřeme Ramou Culinesse smíchanou s paprikou a česnekem. Otevřeme plechovku piva a na ni posadíme kuře. Kuře není potopené v žádné šťávě, kůže je křupavá a vůně piva se natáhne do kuřete
Kuřecí medailonky v sýrovém těstíčku s Nivou Ingredience: 1 kuře - vykoštěné nebo kuřecí prsa, 50-100 g sýru Eidam a Niva, 1,25 dcl mléka, 1 lžíce oleje Bertolli Classico, 100 g hladké mouky, špetku soli, olej na smažení, 1 vejce Postup přípravy: Nasolené a lehce naklepané porce drůbežího masa (menší medailonky) namáčíme v sýrovém těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji.
Sýrové těstíčko: Smícháme mléko, hladkou mouku, špetku soli, lžíci oleje a nastrouhaný sýr (Niva, Eidam). Lahodné krůtí řízky
Ingredience: 6 krůtích řízků, sůl, pepř, libeček, anglická slanina, Rama Cremefine, hladká mouka, vejce, strouhanka Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme libečkem. Na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a stočíme. Srolované řízky pak obalíme v mouce, vajíčku a strouhance. Zapékací misku vymažeme silnou vrstvou másla, stočené řízky dáme těsně vedle sebe, zalijeme šlehačkou tak, aby byly řízky ponořené. Přiklopíme a pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut. Poté pokličku odstraníme a ještě dopečeme, až budou mít řízky zlatohnědou barvu.
Kuřecí roláda Ingredience: 1 kuře, 10 dkg šunky, 10 dkg sýra, 2 smažená vejce, sůl, pepř Postup přípravy: Kuře vykostíme, naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe šunkou, sýrem a smaženými vejci. Kuře zabalíme jako roládu a svážeme provázkem. Dáme péct asi na hodinu. Průběžně podléváme vodou. Podáváme s vařeným bramborem.
Kuře královny Kálí Ingredience: 400 g kuřecích prsou, 10 g škrobu, 200 g cibule, 1 dcl oleje na smažení, 1 vejce, 1 palička česneku, 1 špetku soli Postup přípravy: Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na kousky. Přidáme lžíci škrobu, ušlehané vejce a dobře promícháme. Směs dáme na rozpálený olej a opékáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, česnek rozdrtíme. Když je maso bílé, přidáme sůl, drcený česnek a cibuli.
Kuřecí závitky s brokolicí Ingredience: 2 kuřecí řízky, 200 g brokolice, 2 stroužky česneku, 1 cibulku, 2 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř Postup přípravy: Česnek nakrájíme na plátky, osmahneme na pánvičce, přidáme pokrájenou cibulku, brokolici, osolíme, opepříme, zalijeme sojovou omáčkou a krátce povaříme. Kuřecí řízky naklepeme, poklademe náplní, pevně zabalíme, krátce osmahneme a dáme zapéct do trouby. Jako přílohu podáváme bramborovou kaši. Kuřecí steak se sýrem a šlehačkou
Ingredience: 1 kg kuřecího masa, špetku soli, špetku pepře, 3 stroužky česneku, 40 g oleje, 200 g eidamu, 250 ml Rama Cremefine na vaření Postup přípravy: Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme a naskládáme do olejem vymazaného pekáče. Česnek nakrájíme na tenké plátky a posypeme jím steaky. Vše posypeme strouhaným sýrem a zalijeme smetanou. Pečeme asi 50 minut do zlatova. Příloha: rýže, hranolky, brambory
Barevné kuřecí nudličky
Ingredience: 500 g kuřecích řízků nebo steaků, špetku soli, špetku pepře, 3 lžíce oleje, 150 g šunky, 100 g cibule, 200 g sterilovaných fazolí, 80 g Jemný kečup Hellmann´s, špetku chilli koření Postup přípravy: Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a opečeme na horkém oleji. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na nudličky nakrájenou šunku, sterilované bílé nebo barevné fazole, jemný kečup Hellmann´s, špetku chilli, podle potřeby přidáme vodu, dosolíme a krátce podusíme. Kuřecí játra v bramboráku Ingredience: 30 dkg brambor, 50 dkg kuřecích jater, 1 balení bramborákového koření, tuk na smažení, 15 ml mléka Postup přípravy: Brambory nastrouháme, slijeme vodu a zalijeme je trochou vařeného mléka - méně saje omastek, okořeníme bramborákovým kořením, můžeme zahustit trochou hladké mouky. Játra krátce podusíme.
Předpečeme bramborák na jedné straně. Na syrovou stranu rozložíme upravená játra a přidáme přes ně bramborákové těsto. Po dopečení spodní strany bramboráku jej otočíme a dopečeme. Podáváme se zeleninovou oblohou. Tip: S mlékem je bramborák křehčí, dá se dělat i později, nehnědne Kuřecí pochoutka
Ingredience: 3 kuřecí řízky, 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce bílého vína, 2 stroužky česneku, 2 hrsti žampionů, špetku červené papriky, 150 ml Rama Cremefine na vaření, sůl, olej na smažení
Postup přípravy: Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky. Do nerozpáleného oleje vložíme prolisovaný česnek. Poté, co se olej rozpálí, přidáme maso, žampiony a osmahneme. Směs osolíme, opaprikujeme, přidáme bílé víno a rajský protlak. Promícháme a prohřejeme. Nakonec přidáme Ramu Cremefine na vaření, prohřejeme a podáváme. Jako výborná příloha se hodí rýže. Kuřecí maso v jogurtové marinádě Ingredience: 4 kuřecí prsa, 1 bílý jogurt, sůl, 2 vejce, hrst strouhanky, 2 stroužky česneku, špetku chilli nebo kari, 4 plátky másla Postup přípravy: Maso naklepeme, osolíme a naložíme do marinády, kterou připravíme z jogurtu, vajec, česneku a chilli nebo kari. V této marinádě maso necháme 1-3 dny. Potom ho obalíme ve strouhance a klademe na suchý plech. Na každou porci dáme plátek másla a pečeme v troubě 8-10 minut po každé straně v troubě na 220 °C. Ihned podáváme s bramborem.
Tip: Maso je možno usmažit jako řízek, v tom případě můžeme do strouhanky přidat např. sezamové semínko. Díky jogurtu je maso velmi jemné. Kuře jako z KFC Ingredience: 4 kuřecí prsíčka, 350-500 ml podmáslí, 150 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžička sladké papriky, 1/2 lžičky pepře 1/2 lžičky sušeného česneku, 1/2 lžičky kořenící směsi na steaky, 1 špetku strouhaného muškátového oříšku, olej na smažení Postup přípravy: Porce kuřete vložíme do podmáslí a necháme je asi 3 hodiny v chladu uležet. Mouku smícháme s veškerým kořením a kousky masa v ní obalíme. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo fritujeme. Podáváme s americkými brambory nebo bramborovou kaší a zeleným salátem.
Překvapení pro nespokojenou tchýni Ingredience: 4 plátky kuřecích prsou, 1 kelímek Rama Cremefine zakysaný krém, 1 žloutek, 2 střední cibule, špetku tymiánu, 1/2 hrnečku hladké mouky, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička koření na kuře, 1 šálek slepičího vývaru, 3 sáčky rýže, 4 lžíce Ramy Classic, 2 dcl červeného vína Postup přípravy: Kuřecí prsa nakrájíme na medailonky a rozklepeme. Hladkou mouku smícháme s grilovacím kořením a kořením na kuře. Plátky prsou v ní obalíme a odložíme stranou. Ramu nebo Floru rozpustíme na pánvi a plátky zprudka opečeme z obou stran a odložíme do tepla. Do zbylého tuku přidáme pokrájenou cibuli a necháme trochu zhnědnout. Zbytek mouky přisypeme do cibule, zamícháme a přilijeme červené nebo bílé víno. Při míchání necháme zkypět a trochu povařit. Přilijeme kuřecí vývar a necháme 5 minut povařit. Plátky prsou přidáme do směsi, zakryjeme poklicí a necháme 15 minut podusit. Poklici odklopíme, vyjmeme plátky prsou, uložíme na talíř, přikryjeme, lžíci kysané smetany smícháme se žloutkem. Do směsi na pánvi vlijeme zbytek Rama Cremefine zakysaného krému a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, přimícháme zbytek zakysané smetany se žloutkem. Už nevaříme! Přidáme masíčko a můžeme podávat.
Tip: Podávat můžeme např. se šunkovou rýží a brusinkami. Kuřecí řízky trochu jinak Ingredience: 4 kuřecí prsní řízky, 20 dkg anglické slaniny, 10 dkg sýr Eidam, Rama Classic, sůl, pepř Postup přípravy: Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Zapékací misku vymažeme máslem a poklademe anglickou slaninou. Na to položíme řízky a dáme na 20 min. zapéci do trouby. Poté vyndáme a zasypeme strouhaným Eidamem. Vložíme do trouby asi na deset minut, než se sýr rozpeče.
Krůtí prsa na kmíně Ingredience: 60 dkg krůtích prsních řízků, 4 velké cibule, 12 dcl Bertolli olivového oleje, sůl, drcený kmín, 3 lžíce Ramy Cremefine , na vaření, jíška Knorr, sůl, pepř Postup přípravy: V kastrolku rozehřejeme olivový olej, přidáme na drobno nakrájenou cibulku a necháme mírně zesklovatět. Potom přidáme naklepané, osolené a opepřené krůtí řízky a orestujeme z obou stran. Posypeme 2 lžičkami drceného kmínu a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou jíšky Knorr , povaříme chvíli a vše ponorným mixerem rozmixujeme. /komu nevadí kousky kmínu a cibulky, nemusí mixovat. Pečená kuřecí prsa s čínskými nudlemi a sýrovou omáčkou Ingredience: 4 plátky Kuřecí prsíčka, 200 g Sýr Niva, 200 g šunky, 1 Paprika červena, 1 Paprika zelená, 250 g Čínských nudlí, 50 g šalotky, podle chuti Česneku, 100 ml Ramy Cremefine ke šlehání, špetka Bazalky, špetka Pepře bílého, 2 lžíce Bertolli Classico Postup přípravy: Vykoštěná kuřecí prsa osolíme, opepříme bílým pepřem, opečeme z obou stran a dále pečeme 10-15 minut při 200C.
Nakrájenou šalotku, česnek, červenou a zelenou papriku bez semen opečeme na oleji a smícháme s uvařenými čínskými nudlemi. Ve smetaně rozehřejeme nastrouhanou Nivu, přidáme na menší kostky nakrájenou šunku a bazalku. Omáčkou poléváme upečená kuřecí prsíčka a podáváme s nudlemi. Kuřecí stehýnka s parmezánovou nádivkou Ingredience: 8 kuřecích stehýnek, 1 lžíce Ramy Culinesse, 2 stroužky česneku, 20 dkg Ramy Creme Bonjour, 3 lžíce strouhanky, 6 lžic nastrouhaného parmezánu, sůl Postup přípravy: Na pánvi rozehřejeme Ramu Culinesse a opečeme česnek. Odstavíme a přidáme ostatní ingredience. Kůži na stehýnkách opatrně uvolníme prsty od masa a do kapsy naneseme lžičkou sýrovou nádivku. Rozložíme na pekáč, trochu posolíme (nádivka je již slaná!) mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů asi 45 min. Podáváme se zeleninovým salátem či jinou běžnou přílohou (rýže, brambory, pečivo). Vynikající jsou i studená. Pokud nemáte po ruce petrželku nebo česnek, lze je nahradit bylinkovým bujónem od Knorru (petržel, česnek). Kuře Imperiál Ingredience: 1 kuře, sůl, pepř, 200 g hub, 1 balení Slepičí bujón Knorr, 4 plátky šunky, 4 sázená vejce Postup přípravy: Omyté kuře rozkrojíme na čtvrtky, osolíme, opepříme a v troubě na rozehřáté Ramě ova po obou stranách opečeme. Před dopečením přidáme plátky hub, pak na porce upečeného kuřete položíme plátek šunky, zalijeme šťávou s houbami. Na šunku položíme sázená vejce a podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.
Kuře na zelenině Ingredience: 2 kuřecí stehna, 1 Knorr Aromat, majoránka, pepř, kmín, 1 maggi, 1 olej, 1 cibule, 1 balíček mražené zeleniny, 100 ml mléka, 2 lžíce hladké mouky Postup přípravy: Kuřecí stehna rozdělte na poloviny, obalte je v koření (Aromat., maj., pepř, kmín, maggi) a orestujte je na oleji a cibulce. Vložte do „papiňáku“, přisypte balíček zeleniny, podlijte do poloviny vodou a 20 – 25 minut vařte. Pak kuře vyjměte. Z mléka a hladké mouky přepravte „záklechtku“, vlijte do hrnce a krátce povařte omáčku. Osolte a kuře vložte zpět. Jako příloha se hodí těstoviny či rýže. Kuřecí prsíčka ve smetaně
Ingredience: 1/2 kg kuřecích prsíček, 1 kelímek Rama Cremefine ke šlehání, 2 lžíce Ramy Classic, 1/2 balení steakového koření sůl, 6 stroužků česneku Postup přípravy: Kuřecí prsíčka osolíme a posypeme steakovým kořením. Skleněný pekáč vymažeme Ramy, kuřecí prsíčka do něj vyskládáme a zalejeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby péct. Asi po půl hodině maso otočíme a ochutíme česnekem.
Tip: Před dopékáním můžeme maso ještě jednou otočit. Zapékané kuřecí řízky Ingredience: 6 kuřecích řízků, 1 Rama Cremefine na vaření, vejce, strouhanka, Bertolli Classico Postup přípravy: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme a zatlučeme do nich strouhanku (nejlépe to jde pěstí), obalíme ve vajíčku a zprudka opečeme na pánvi. Skládáme do zapékací misky a zalijeme šlehačkou, pečeme asi 45 min při 220°. Podáváme s bramborem nebo s hranolkami
Kuřecí mňamka Ingredience: 300 g Kuřecí stehenní či prsní řízky, 1 kelímek Rama Cremefine na vaření, 1 kelímek sterilovaných žampiónů, 1-2 Tavené sýry, 3-4 Cibule, 1-2 lžíce Hořčice plnotučné, 1-2 špetky sůl, pepř, špetku kari, rýže, těstoviny Postup přípravy: Na pánvi osmažíme na plátky nakrájenou cibulku, pak přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, opepříme a restujeme. Až je maso osmažené, přidáme žampiony, hořčici podle chuti, tavený sýr a zasypeme kari - výsledná směs by měla mít žlutou barvu. Podlijeme mírně vodou a dusíme maso do měkka. Před dokončením vlijeme do směsi smetanu. Povaříme a podáváme s rýží nebo těstovinami
Kuře pečené v trojobalu Ingredience: 4 kuřecí stehna, mouka, 2 - 3 vejce, strouhanka, trochu mléka, 250 ml Rama Cremefine na vaření, Hera Postup přípravy:Kuřecí porce obalíme v trojobalu (nejdříve v mouce, pak v rošlehaném vejci s trochou mléka, nakonec ve strouhance). Obalené porce vložíme do pekáčku a zalijeme smetanou. Kuřata můžeme ještě poklást slabými plátky Hery. Vložíme do trouby a pečeme až kuřata zezlátnou (cca 45 - 60 min).
Řízky s taveným sýrem Ingredience: 1 kg kuřecí maso, 2 tavený sýr, sůl, pepř, směs koření, 2 vejce, 2 brambory, hladká mouka, 1 balení Ramy Cremefine na vaření Postup přípravy: Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme, posypeme kořením a naklepeme. Z jedné strany je potřeme taveným sýrem.
Nastrouhané brambory smícháme s vejci, noukou, aby vzniklo středně husté těstíčko. Do těstíčka namáčíme řízky a na oleji je smažíme, nejprve na namočené straně.Do hrnce dáme trošku oleje, smažené řízky položíme na dno, podlijeme vodou a podlijeme smetanou. Na mírném ohni dusíme, dokud se šlehačka nevsákne. |
||
Administrace WebSnadno | Tvorba webových stránek na PageRide.com | Nahlásit protiprávní obsah! | ![]() |